Megrázó baleset-megelőzési kisfilm készült a 82-es főúton (videó)

Apuka elköszön a kislányától és a feleségétől, motorra ül – és soha többé nem tér haza.

A kedvező időjárás beköszöntével ugrásszerűen megnő az utakon a motorosok száma, akiknél a baleseti kockázat átlag feletti – írja a police.hu. Ennek oka, hogy a motorosokat a gépkocsik vezetőire jellemző passzív biztonságtechnikai megoldások (karosszéria, energiaelnyelő zónák, biztonsági öv, légzsák) nem védik, így baleset esetén testük közvetlenül sérül.

A motorkerékpáros baleseteknek több oka is van, de a legkiemelkedőbb rizikófaktort az emberi tényezőben kell keresni, vagyis képességeiket túl-, gépük teljesítményét pedig alulbecsülik. Vezető baleseti ok évek óta a sebesség nem megfelelő megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, az irányváltoztatás szabályainak be nem tartása, és a szabálytalan előzés.

Ezek mellett nagyon fontos, hogy a magánéleti problémák okozta feszültséget ne a motorozás során vezessük le. Persze ez általánosságban is elmondható, ezért magától értődődnek kellene tekinteni, hogy a járművezetés ne legyen egyenlő a feszültséglevezetéssel.

Fodor Donát (Dodor) motoros influenszer és újságíró csatlakozásával a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság megbízta Buvári Tamást, a veszprémi Szeretfilm Stúdió filmrendezőjét, hogy készítsen Veszprém megye egyik legnépszerűbb motoros útszakaszán egy kisfilmet, mellyel kellő mértékben lehet hatni a motoros társadalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!