A börtönből verték át veszprémi áldozatukat

Csalás miatt ítélték el közel két év börtönre azt a férfit, aki nyereményjáték címén csapott be két férfit. A döntés nem jogerős, a vádlott fellebbezett.

Mátételki András

Forrás: pixabay-illusztráció

A 43 éves vádlott 2017 júniusában a márianosztrai börtönben töltötte szabadságvesztését, ahol a nyomozás során ismeretlenül maradt társával abban állapodott meg, hogy nyereményjátékkal csapnak be másokat. A budapesti vádlott megbízta 31 éves élettársát, hogy keresse meg ismerőseit, és nyissanak bankszámlákat, amelyekre utaltathatnak.

A férfi bűntársa júniusban felhívott a börtönből egy veszprémi férfit, akinek azt mondta: sorsoláson nyert egy 5,9 millió forintot érő VW Polót. Hozzátette, a jármű átvétele előtt előre kell fizetni a 345 ezer forint közjegyzői díjat. A megadott számlaszámra megérkezett az összeg, ám ekkor ismét jelentkezett az ismeretlen csaló azzal, hogy a pénz nem jött meg, küldje el még egyszer. Miután ez is megtörtént, ismét felhívta a sértettet, hogy az utalás nem sikerült – próbálja meg újra. Több mint egymillió forint került a tettesek számlájára.

Élettársa újabb ismerőseit vette rá, hogy adják meg bankszámlájukat az utalásokhoz. Két héttel később egy másik férfit hívtak fel a rács mögül, a mese ugyanaz volt, de ez az illető 6,9 milliót érő autót „nyert”. Azt mondták neki, ennek az a feltétele, hogy a kocsi árának tíz százalékát be kell fizetnie az okmányok kiállítására. A Vas megyei károsult eleget tett a csalók utasításának, ezzel 690 ezer forintot bukott. A Veszprémi Járásbíróság a vádlottat nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt – mint többszörös visszaesőt – egy év 11 hónap börtönre ítélte, ez ellen a férfi fellebbezett. A többiek büntetése (ők bűnsegédként szerepeltek az ügyben) felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbírság, próbára bocsátás, amit elfogadtak.

A per végére a törvényszék tesz pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában