A kocsiban sörözve kapták el a rendőrök Bakonyszentkirályon, de nem csak ezzel volt baj

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A járőrök 2020. november 23-án délután Bakonyszentkirályon arra lettek figyelmesek, hogy parkoló autójában egy férfi éppen sörözik.

Ezután igazoltatták a 29 éves Heves megyei sofőrt. A férfi elmondta a rendőröknek, hogy aznap délután több sört is megivott, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve a munkatársa tudta és engedélye nélkül elvitte annak autóját, hogy a bakonyi faluban lévő munkahelyéről hazamenjen Heves megyébe. Útközben azonban megállt, és ivott még egy sört, akkor intézkedtek vele szemben a rendőrök. A sofőrnél alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, továbbá a rendőrök megállapították azt is, hogy egy korábbi ittas vezetése miatt eltiltották a járművezetéstől.

A férfit ezután további mintavételre előállították, és ellene járművezetés ittas állapotban vétség, valamint jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A férfival szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési feljelentést is tettek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában