Az egyik veszprémi szupermarket mellett találtak egy pénztárcát, de nem helyesen döntöttek

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki az egyik veszprémi szupermarket mellett kiépített bevásárlókocsi tárolóban felejtett pénztárcát tulajdonított el.

Forrás: pixabay.com

A 35 éves nő 2021. április 14-én délelőtt a tárolóba visszatolt bevásárlókocsiban találta meg egy korábbi vásárló ottfelejtett pénztárcáját, melyet magához vett és jogtalanul eltulajdonított. A vádlott a pénztárcában a tulajdonosa számos irata, így többek között a vezetői engedélye, személyi igazolványa, lakcímkártyája mellett 16 120 forint készpénzt is talált, melyet otthon kivett a tárcából, majd azt a benne lévő összes irattal együtt elégette.

A lopási kár nagy része a nyomozás során megtérült.

Fontos tudni, hogy a közforgalom előtt nyitva álló helyiségben, üzletben, tömegközlekedési eszközön „talált” tárgyak eltulajdonítása lopást valósít meg. Ha a lopás során közokirat is az eltulajdonított tárgyak részét képezi, úgy a lopás súlyosabban minősül, így a szankció is súlyosabb lehet.

Az ügyészség az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!