Hajánál fogva vonszolta élettársát, az orrát is eltörte

Nem tudott indulatainak parancsolni az a férfi, aki rendszeresen bántalmazta párját. A bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Mátételki András

A tárgyalás nélkül hozott büntetővégzésben a bíróság azt állapította meg, hogy a székesfehérvári férfi még 2018 nyarán lett élettársa egy megyénkbeli nőnek, akinek volt egy gyermeke az előző kapcsolatából. Kezdetektől fogva feszültség vibrált a családban, mert a 27 éves vádlott rendszeresen kiabált a párjával a kisgyerek előtt is. Pár hónap után már ütötte a nőt, idővel egyre durvábban. A sértett járt orvosnál sérülései miatt, de nem merte elmondani, hogy mi történt vele.

A férfi tavaly tavasztól már hetente támadt párjára: ököllel ütötte, ahol érte, hajánál fogva vonszolta egyik szobából a másikba. Mindez többnyire a gyerek jelenlétében zajlott, aki könyörgött nevelőapjának, hogy ne bántsa az édesanyját – értesült lapunk a törvényszék sajtóosztályától. Amikor egyik este meglátogatták a vádlott anyját, a szóváltást ekkor is tettlegesség követte. A férfi édesanyja próbálta lehűteni a fiát, de hiába: a konyhába menekülő sértettet olyan erővel arcon vágta, hogy az nekiesett a kávégépnek, ekkor eltörött az orra.

A Veszprémi Járásbíróság négy évre felfüggesztett két év börtönbüntetéssel sújtotta a férfit kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. A bíróság négy esztendőre eltiltotta a vádlottat minden olyan tevékenységtől, ami kiskorú személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával van összefüggésben. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!