Kavics-go programmal segítik a szabályos kerékpáros közlekedést Várpalotán

Várpalotán folytatódik a baleset-megelőzési program.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Várpalotai Városi Balesetmegelőzési Bizottság egy helyi szervezettel együttműködve 2021 márciusában Kavics-go elnevezéssel új prevenciós programot szervezett, melynek következő része 2021. május 25-én indult és május 31-ig tart.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A projekt lényege, hogy a város különböző pontjain olyan kavicsokat helyeznek el, melyekre színes piktogramokat festettek a közlekedési szabályokkal kapcsolatosan. Ezúttal a kavicsokat a várpalotai kerékpárút mentén rejtették el. A vállalkozó kedvű játékosok – gyerekek és felnőttek egyaránt – feladata az, hogy mind a hét kötelező biciklitartozékot ábrázoló kavicsot megtalálják, majd egy fényképet készítsenek saját kerékpárjukról, melyen rajta vannak ezek a felszerelések.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A fotókat 2021. június 5-én a városi sportnapon lehet bemutatni a rendőrség által felállított baleset-megelőzési sátornál. Minden eredményes résztvevő láthatóságot elősegítő ajándékot kap.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A program célja, hogy a közúti forgalomban szabályosan felszerelt és kifogástalan műszaki állapotú kerékpárral vegyenek részt a közlekedők, és erre ösztönözzék családtagjaikat, ismerőseiket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!