Kiskorú veszélyeztetésével és szexuális visszaéléssel gyanúsítanak egy Veszprém megyei férfit

Egy 43 éves férfit gyanúsítottként kihallgattak a veszprémi nyomozók.

Képünk illusztráció.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján indított eljárást kiskorú veszélyeztetése bűntett és szexuális visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 43 éves Veszprém megyei tartózkodási helyű férfival szemben – írja a police.hu.

Az eljárás adatai szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019 decemberében az interneten megismerkedett a fiatalkorú sértettel, a bizalmába férkőzött, a sértett részére lelki támaszt és pénzügyi segítséget is nyújtott.

A gyanúsított ezt követően, 2020. augusztus 7-én megismerkedett a sértett édesanyjával, akivel látszólagos szerelmi viszonyba, majd élettársi kapcsolatba került annak érdekében, hogy a fiatalkorúval a közeli, bizalmas viszonyt fenntartsa, vele látszólagos apa-fia kapcsolatot alakíthasson ki.

Az elkövetőt 2021. május 3-án a rendőrök elfogták, majd előállítását követően a Veszprémi Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozók őrizetbe vették a férfit, és kezdeményezésükre az ügyészség indítványozta letartóztatását, amit a bíróság 2021. május 5-én elrendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!