Légpuskával, riasztófegyverrel fenyegetett kamaszokat, felnőtteket a veszprémi férfi

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség a lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt korábban már elítélt 70 éves férfival szemben, aki légpuskával, riasztófegyverrel többször fenyegetett járókelőket Veszprémben tavaly, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

Az ittas férfi megszólított két, járdán beszélgető tizenéves fiatalt tavaly nyáron, majd garázsából egy céltávcsővel felszerelt légpuskát hozott ki, amelyet az egyikük fejéhez tartott és elzavarta őket. A menekülők a közeli fák mögött rejtőztek el, és hallották, ahogy a vádlott előbb a légpuskával, majd egy gáz-riasztópisztollyal is a levegőbe lő.

Aztán az illető egy gyalogos férfit szemelt ki tavaly október végén, akit kétszer is életveszélyesen megfenyegetett. Először elővett a derekán lévő pisztolytáskából egy forgótáras pisztolynak látszó tárgyat, amelynek csövét a sértett feje felé tartotta. A férfi igyekezett nyugtatni a fenyegetőzőt, aki erre azt mondta: „majd akkor fogok megnyugodni, ha kivégeztelek!”. A két férfi találkozott másnap délelőtt ugyanott, amikor a vádlott a pisztolytáskájához tette kezét, és fejbelövéssel fenyegette meg az otthonához tartó sértettet.

A vádirat szerint a vádlott elvált, és a vele továbbra is egy lakásban élő volt házastársát évek óta folyamatosan félelemben tartva azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkát, fejét széthasítja baltával, egyszer pedig fegyvert is fogott rá, de emellett rendszeresen becsmérelte, szidta a nőt. A vádlott lakásán a nyomozó hatóság számos fegyvert és fegyveralkatrészt foglalt le, ahol egy lőfegyvert is találtak. A korábban letartóztatásban volt vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, a bíróság által kijelölt lakást nem hagyhatja el, mozgását nyomkövetővel ellenőrzik a hatóságok.

Az ügyészség fegyveresen elkövetett garázdasággal, lőfegyverrel visszaéléssel, többrendbeli zaklatással és kapcsolati erőszakkal vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetést, valamint a 400 ezer forintot is meghaladó bűnügyi költség megfizetését indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak. Az ügyészség emellett indítványozta a férfitól lefoglalt lőfegyver, illetve valamennyi egyéb fegyver, fegyveralkatrész elkobzását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!