Márkónál fogták el az embercsempészt – Letartóztatták

Embercsempészt tartóztatott le a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára hétvégén a bíróság.

Veszprém Megyei Főügyészség

Képünk illusztráció.

A 49 éves horvát állampolgárságú férfi 2021. május 6-án kora reggel egy pár nappal korábban kapott megbízás alapján bérelt személygépkocsiba öt, Magyarország területére jogellenesen belépett szír állampolgárt vett fel a szerb határ közelében azzal, hogy fejenként 250 euróért Ausztriába szállítja őket.

A férfi által vezetett személygépkocsit azonban a Veszprém Megyei Rendőr- főkapitányság munkatársai aznap délelőtt a 8-as főúton, Márkó közelében igazoltatták, melynek során az autóban utazó szír állampolgárokat előállították, a sofőrt pedig őrizetbe vették és több személynek segítséget nyújtva, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság a szökés veszélye miatt a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte. A döntés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!