előzetes

2021.05.14. 14:00

Több mint négyszáz tabletta és nagy mennyiségű speed került elő a füredi igazoltatáskor

Kábítószer birtoklás bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását rendelte a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság.

Ügyészség

A 28 éves ajkai férfit 2021. május 12-én éjjel fél kettőkor igazoltatta a rendőrjárőr Balatonfüreden egy áruház parkolójában, miközben az ott leállított személygépkocsija mellett várakozott. Az intézkedés során a férfi ruházatából és járművéből 416 darab kábítószergyanús ecstasy tabletta, továbbá közel 128 gramm speed-gyanús por, valamint a kábítószer adagoláshoz használt eszközök kerültek elő.

A férfi előállítását követően a lakásán is házkutatást tartottak a rendőrök, ahol kisebb mennyiségű kábítószergyanús port foglaltak le.

A férfinél alkalmazott gyorsteszt kábítószerfogyasztást mutatott ki.

Az egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását a bíróság a szökés, elrejtőzés, az eljárás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt egy hónap időtartamra elrendelte. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!