Helyi kék hírek

2021.05.19. 19:49

Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a szombathelyi csecsemő halálával kapcsolatban

Ahogy beszámoltunk róla, szombaton délelőtt egy csecsemő holttestét találták az egyik Barátság utcai négyemeletes társasház egyik lakásában.

Tersztyánszky Krisztina/Vas Népe

Szombaton reggel hét óra körül a mentők egy nőt szállítottak el a lakásból, majd később bünügyi helyszínelők nyomokat rögzítettek a lakásban, később pedig a halottszállítók egy kisgyermek holttestét vitték el.

Az esemény harmadnapján próbáltunk közelebbi információkat szerezni az esetről. Magát megnevezni nem kívánó informátorunk szerint a gyermek az éjszaka folyamán a lakásban születhetett, ám a szülés közben komplikációk léphettek fel, ami miatt a gyermek elhalálozott. A nőt a házból elszállító mentőszolgálat nem kívánt nyilatkozni, a folyamatban levő rendőrségi nyomozásra hivatkozva. A szülés tényét azonban valószínűsíti a Markusovszky kórháztól kapott szűkszavú tájékoztatás, hogy a nőt a szülészetre szállították be, ahol szülés utáni ellátásban részesült. Próbáltunk érdeklődni a védőnői szolgálatnál is, ahol szintén azt a választ kaptuk, hogy személyiségi jogok miatt nem adhatnak tájékoztatást arról, hogy az illető hölgy megjelent-e nőgyógyásznál, és így látókörébe került-e a terhesgondozásnak, illetve a védőnői hálózatnak, vagy sem. Egy általunk megkérdezett szakember az ügytől függetlenül arról tájékoztatott: előfordul, hogy egy kismama valamiért nincs tudatában a várandósságának vagy éppen el akarja titkolni azt, s ebben az esetben a terhesség külső jelei sem mutatkoznak annyira szembeötlően az asszonyon.

Fotó: Cseh Gábor

házban élő szomszédok szerint a fiatal pár kevésbé kapcsolódott bele a lakóközösség életébe, nem sokat tudtak róluk. Kedves nőnek ismerték a pár hölgytagját, aki kerékpárral járt dolgozni, és nem is látszott rajta, hogy terhes.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság – amely bűntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit – újabb megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg nem áll módjukban bővebb információt adni az esetről.

Kapcsolódó cikkeink:

 

https://www.veol.hu/bulvar-celeb/hazai-bulvar-celeb/kisbaba-holttestet-talaltak-meg-egy-szombathelyi-lakasban-4666462/

https://www.veol.hu/bulvar-celeb/hazai-bulvar-celeb/halott-csecsemot-hoztak-le-a-tarsashazbol-buncselekmenyre-gyanakszanak-a-hatosagok-4669093/

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget