Akadályozta a végrehajtást, a bankok áldozatának tartja magát a férfi

Bírósági végrehajtóra támadt egy férfi, akit emiatt rács mögé küldtek.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

Az ötvenkét éves férfit már többször elítélték, többek között sikkasztásért, garázdaságért, zaklatásért. Még 2018 júliusában trágár szavakat mondott annak a két rendőrnek, akik felelősségre vonták közúti szabálysértés miatt.

Az év augusztus elején végrehajtás miatt a vádlott családi házánál megjelentek a végrehajtók, valamint más hivatalos személyek. A férfi és édesanyja megkérdőjelezte az eljárás jogszerűségét, illetve a hatósági határozat valódiságát. Eléggé feszült volt a hangulat, mert az önálló bírósági végrehajtót és helyettesét a vádlott akadályozta a munkájában, a rendőröket pedig becsületsértő módon szidalmazta. A férfi a ház udvarában a helyettes végrehajtó elé lépett, majd ökölbe szorított kézzel kis-közepes erővel meglökte az illetőt a mellkasán, aki ugyan elvesztette az egyensúlyát, de nem esett el. A rendőrök azonnal megbilincselték az agresszív férfit, majd pedig édesanyjával együtt előállították a rendőrségre.

A férfi a bíróságon nem tett egybefüggő nyilatkozatot, így csak következtetni lehetett arra, hogy nem tartja magát bűnösnek, meggyőződése szerint a bankok áldozata lett. Hozzátette: véleménye szerint joga volt az önvédelemhez, ahhoz, hogy megvédje saját és családja vagyonát.

A Tapolcai Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette és hétrendbeli becsületsértés vétsége miatt három és fél év börtönre ítélte a nőtlen férfit. A törvényszék jelentősen csökkentett a büntetés mértékén: a vádlottnak egy év tíz hónapot kell rács mögött töltenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!