Bándnál kapcsolták le a rendőrök a szlovák embercsempészt

A rendőrök egy embercsempésszel és öt illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

Forrás: rendőrség

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján a 8-as számú főúton, Bánd közelében állítottak meg egy szlovák honosságú autót 2021. június 14-én 21 óra 22 perckor – írja a police.hu.

Az Ausztria felé haladó gépkocsiban a szlovák sofőrön kívül öt személy utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, hárman iraki, ketten pedig iráni állampolgárnak vallották magukat.

Fotó: rendőrség

A járművezetőt előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az öt illegális migráns ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!