Börtönbe kerülhet a férfi, aki a herendi és a szentgáli buszon is verekedett

Közfeladatot ellátó személy, illetve az ilyen személy támogatója elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki autóbuszsofőrökkel és az egyikük segítségére siető utassal kötekedett, velük szemben erőszakosan viselkedett.

A vádirat szerint a 29 éves férfi 2020. augusztus 21-én kora délután szállt fel a Herend-Veszprém között menetrend szerint közlekedő távolsági autóbuszra, ám fizetni nem akart, ami miatt a buszsofőrrel szóváltásba került – olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség közleményében. Annak érdekében, hogy a menetrendet tartani tudja, az autóbusz-vezető elindult, míg a busz egyik utasa a sofőr védelmére kelt, és telefonon értesítette a rendőrséget. A kötekedő vádlott ezek után az utast is szidalmazni kezdte. Botrányos magatartását megelégelve, a sofőr a 8-as főút egyik autóbuszöblénél megállt, és leszállásra szólította fel a vádlottat, az utas pedig újra felhívta a rendőrséget. A vádlott ezen feldühödve ököllel megütötte a telefonáló utast, akinek az ütés miatt felrepedt a szája, majd a pólója is elszakadt, miután az elkövető a buszról leszállva azt hátulról megrántotta.

A férfi ugyanaznap este a Veszprém-Szentgál között közlekedő autóbuszra szállt fel, ám itt is hadonászott, a többi utast és a buszsofőrt szidalmazta, majd menet közben a sofőr mellé lépett, nekitámaszkodott a szélvédőnek és folytatta a szitkozódást. A sofőr ekkor megállt és felszólította, hogy üljön le, mert a balesetveszély miatt így nem utazhat, mire a vádlott a járványhelyzetben a sofőr mellé kifeszített védőszalagot letépte, ököllel arcul ütötte az autóbuszvezetőt, majd a buszon lévő szemetest is hozzávágta. Ezután leszállt ugyan a járatról, ám az álló buszt még ütötte, rúgta, kavicsokkal megdobálta, amivel közel 30 000 forintos kárt okozott a járműben.

A garázdaság miatt korábban már többször elítélt és két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló férfival szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és a felfüggesztett szabadságvesztés-büntetések utólagos végrehajtásának elrendelését indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!