Előzés közben sodorta le az útról a másik autót Pápán – nem állt meg segíteni

Cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki az általa okozott baleset után nem tett eleget megállási kötelezettségének és továbbhajtott a helyszínről.

Ügyészség

Fotó: pixabay.hu

A vádirat szerint a 20 éves férfi Pápa belterületén személygépkocsival egy másik személygépkocsi előzésébe kezdett, ám nem tartott kellő oldaltávolságot, ezért visszasorolás közben nekiütközött az előzött járműnek. A vétlen autó lesodródott az úttestről, de sofőrjének sikerült végül visszakormányoznia járművét az úttestre.

A vádlott észlelte ugyan az ütközést, azonban nem állt meg, hogy meggyőződjön, van e segítségre szoruló személy a helyszínen, hanem adatai hátrahagyása nélkül elhagyta a baleset helyszínét, melyben szerencsére nem sérült meg senki.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!