Felkapta az ottfelejtett táskát – Próbaidő lett belőle

A Tapolcai Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a 26 éves férfival szemben, aki idén áprilisban ellopott egy figyelmetlenségből őrizetlenül hagyott laptopot Tapolcán.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a sértett, miután gépkocsijával leparkolt és csomagjait kivette az autóból, laptoptáskáját, benne a 200 000 forint értékű készülékkel és annak tartozékaival, a kerítés mellé letette, majd a közeli ingatlanba bement.

A vádlott észrevette az ottfelejtett táskát, és mire tulajdonosa a lakásba felérve rájött a figyelmetlenségére, azt eltulajdonította. A sértett vagyontárgyai az eljárás során az elkövető lakóhelyéről előkerültek, így a nyomozó hatóság azokat lefoglalta és a sértettnek visszaszolgáltatta.

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, és abban próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta az ügyben döntést hozó Tapolcai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!