Halálos baleset a Haszkovón: a rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát

Halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 77 éves helyi férfival szemben a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Forrás: rendőrség

Veszprémben, az Aradi vértanúk utcában közlekedett autójával az idős férfi 2020. október 7-én 15 óra 15 perckor, mikor a Haszkovó utcánál lévő kereszteződésben balra kanyarodása során nem adott elsőbbséget a Haszkovó utcán a Munkácsy utca felől érkező helyi járatú busznak – írja a police.hu. Az autóbusz vezetője az ütközés elkerülése érdekében balra kormányozta a járművet, azonban az autóval való ütközést így sem tudta elkerülni.

Fotó: rendőrség

A busz ennek következtében áttért a szemközti forgalmi sávba, és onnan az úttest melletti kandelábernek, majd egy szemből érkező személygépkocsinak csapódott. Utóbbi vezetője, egy szintén 77 éves helyi férfi nem használta a biztonsági övet az autóban, és a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt. Más személy nem sérült meg a baleset során.

Fotó: rendőrség

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!