Kiskorú lányt futtatott az agresszív kőműves, az egyik hajmáskéri sörözőben is balhézott

A vádlott közel kétszázmillió forintot keresett két lányon, akik prostituáltként dolgoztak neki éveken át. A férfit – nem jogerősen – három és fél év börtönre ítélték.

Mátételki András

Az élettársi kapcsolatban élő, harmadik gyerekét váró, 55 éves férfinak egy régen elkövetett bűncselekménye miatt kellett bíróság elé állnia, miután Ausztriában letöltötte a szabadságvesztését. A tárgyalás ideje alatt Németországban kőművesként dolgozó, büntetett előéletű férfi még 2012 tavaszán megismerkedett egy kiskorú lánnyal, aki elszökött a nevelőszüleitől. Felajánlotta neki, hogy utazzon ki vele és családjával Németországba, ahol prostituáltként keresheti a kenyerét. A jobb élet reményében a lány elfogadta az ajánlatot, s beállt az egyik chemnitzi „stúdióba” dolgozni.

Mivel a vádlott tisztában volt azzal, hogy pártfogoltja még nem töltötte be a 18. életévét, ezért megszerezte a tini nővérének a személyi igazolványát arra az esetre, ha a rendőrök igazoltatnák. Mivel majdnem minden bevételét át kellett adnia a vádlottnak, két hónap után megszökött tőle.

Az Ajka közeli településen élő férfi nem sokáig maradt bevétel nélkül, ugyanis egy másik magyar lányt azzal fűzött meg, hogy Németországban konyhai kisegítőként dolgozhat, ám másnap már közölte: neki is az egyik „stúdióban” kell fogadnia a testi szerelemre vágyó férfiakat. Amikor a lány ez ellen tiltakozott, rendszeresen megverte. Nem elég, hogy bántalmazta, minden pénzét elvette, amit keresett. A bíróság számítása szerint a sértett 2012 májusa és 2015 februárja között körülbelül 196 millió forintot adott át kizsákmányolójának.

A bíróság azért is elszámoltatta a szabadlábon védekező vádlottat, mert 2015 májusában az egyik hajmáskéri sörözőben összetűzésbe került a pultos hölggyel, akit leköpött, majd megrúgott. Egy férfi rászólt, ekkor őrá támadt: le akarta fejelni, ami csak részben sikerült.

A vádlott a Veszprémi Járásbíróságon azzal védekezett, hogy a lányok saját elhatározásukból mentek vele külföldre, ahol örömlányként dolgoztak. A vádlottat a veszprémi bíróság három és fél évre ítélte megtévesztéssel, erőszakkal vagy fenyegetéssel elkövetett kerítés és kifosztás bűntette miatt. A bíróság elrendelt a férfival szemben 198 millió forint vagyonelkobzást.

A döntés nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!