Lebukott a rendszámmal trükköző férfi

Jogerősen kilencven nap elzárással büntették azt a férfit, aki rendszámtáblával ügyeskedett.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

A 45 éves vádlott többször állt már bíróság előtt, de nemcsak idehaza, hanem Ausztriában is, ahol börtönbe került. A férfi 2018 nyarán – az ítélet szerint – vásárolt egy rendszám nélküli, forgalomból kivont Peugeot Partnert. Mivel így nem vehetett részt a forgalomban a járművel, ismeretlen módon szerzett rá egy másik „felségjelzést”. Ez egy Opel Astráé volt, amelyet korábban szintén kivontak a forgalomból. Az év októberében az Opel rendszámával felszerelt Peugeot-jával közlekedett a hajnali órákban Apácatorna belterületén, amikor megállították a rendőrök. A volán mögött az ismerőse ült, aki mit sem tudott arról, hogy a vádlott trükközött a rendszámmal.

Az építőiparban dolgozó vádlott a nyomozóknak nem tett vallomást, viszont a tárgyaláson elismerte bűnösségét. Az Ajkai Járásbíróság egyedi azonosító jellel visszaélés miatt a férfit – mint többszörös visszaesőt – 90 nap elzárással büntette. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!