Több autó kigyulladt egy balatonfüredi hotel mélygarázsában (frissítve)

Több autó kigyulladt egy balatonfüredi hotel mélygarázsában hétfőn hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

MTI, Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos / Napló

07:00

Azt írták: a Széchenyi István utcai szálló mélygarázsában két autó teljesen, további kettő pedig részben égett. A tűzhöz nagy erőkkel vonultak a veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos, valamint a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók, akik a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat.

A tűz miatt az egységek kiürítették a mélygarázs melletti két apartmanházat, melyeket 43 embernek kellett ideiglenesen elhagyni – tették hozzá.

Fotó: Balogh Ákos / Napló
Fotó: Balogh Ákos / Napló

Frissítés 11:50 :

Czigle Zsolt a szálloda tulajdonosa lapunknak elmondta, azonnal elindult a helyszínre, amit tudomást szerzett a történésekről, a helyszínen már csak hatalmas füstöt látott, a tűzben fiatal és nagy értékű autók gyulladtak ki és rongálódtak meg. Szerencsére a garázsban lévő további 90 autónak nem lett semmi baja, nem érintette a tűz. A mélygarázs megrongálódott, egyebek mellett elégtek a kábelek, a különféle érzékelők, az áramberendezés, a betonszerkezet is. A kár megtérítését érintő kérdésünkre azt mondta, a katasztrófavédelem vizsgálja a tűz okát, ami egy meghibásodott autó miatt keletkezhetett. Így az érintett autó biztosítóját érinti a kártalanítás. A szálloda lakói rendkívül fegyelmezetten és higgadtan kezelték a helyzetet. Majdnem teltház volt a hotelben a tűz idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!