Árokba hajtott, kigyulladt és kiégett az autó – Ketten sérültek meg a balesetben

Megsérült az ittas veszprémi sofőr és ajkai utasa is vasárnap kora reggel Zámoly felé.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Július 11-én, vasárnap kora reggel Székesfehérvár irányából Zámoly felé közlekedett a 8123-as számú úton. Haladása során elveszítette uralmát járműve felett, és a vízelvezető árokba hajtott, ahol a jármű kigyulladt, majd kiégett. A balesetben a 21 éves veszprémi sofőrön kívül a 20 éves ajkai utas is megsérült. A rendőrök a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért elfogták és további mintavételre előállították. Vele szemben ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak, a baleset körülményeit pedig vizsgálják a székesfehérvári rendőrök – írja a police.hu.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására! A szeszes italok és bódító szerek használata már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, mások életét is veszélyezteti!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!