Az ácsmunkát nem végezte el, de az előleget megtartotta

Felvette az előleget, azonban semmilyen munkát nem végzett egy ács, akit jogerősen pénzbüntetésre ítélt a bíróság.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

Még 2019 novemberének elején leégett egy ház tetőszerkezete Bakonytamásiban. A háziasszony a következő év márciusában megállapodott a faluban ácsként dolgozó V. I.-vel, aki elvállalta a munkát azzal a kikötéssel, hogy a korábban elkezdett feladatait befejezi.

A ház tulajdonosa átadott a vádlottnak 200 ezer forintot anyagvásárlásra, erről elismervény is készült. Hetekkel később az asszony többször megkereste a férfit, és kérdezgette tőle, hogy mikor kezd végre neki a munkának, de a mesterember nem mondott neki pontos időpontot. A későbbi sértett türelmetlenné vált, majd pedig más szakembert bízott meg a helyreállítással. Az asszony ezt közölte a 46 esztendős vádlottal, aki sem a már megvásárolt anyagot, sem a pénzt nem adta vissza neki. Később kiderült, hogy az ácsmunkához szükséges anyagokat máshol felhasználta.

A Pápai Járásbíróság kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt a tápszentmiklósi V. I.-t jogerősen 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, egyúttal kötelezte a kár megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!