repültek a botok, kövek

2021.07.17. 13:00

Balhé Berhidán: ezer forinton marakodtak

Egy szabadnapos rendőr akadályozta meg, hogy egy társaság rárontson egy házaspárra. Az egyik vádlottat nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Mátételki András

A mezőszentgyörgyi férfi többször állt már bíróság előtt fiatal kora ellenére. Az újabb bűncselekményt barátaival követte el 2018 nyarán. A 25 éves vádlott születésnapját Pétfürdőn ünnepelte egyik rokonával, akit telefonon felhívott egy illető Berhidáról azzal, hogy adja meg ezer forint tartozását.

Ezen a megkeresésen bedühödött a két férfi, és egy Suzuki Marutival a telefonáló házához hajtottak, ahol az ittas vádlott kétszer is elütési szándékkal tolatott, aminek következtében ketten földre estek, másoknak el kellett ugraniuk az autó mögül.

A vádlott – társát hátrahagyva – visszaautózott Pétfürdőre, ahol azt hazudták neki ismerősei, hogy megverték a rokonát. A férfi csapatot gyűjtött maga mellé, majd visszatért Berhidára. Haragosuk kerítését, kapuját rángatták, majd botokat, köveket dobtak be az udvarba, és a vádlott egy éles eszközzel megvágta a házigazda tenyerét. A dulakodást látva egy szabadnapos rendőr kihívta a kollégáit.

A Veszprémi Járásbíróság a vádlottat garázdaságért, testi sértésért, ittas vezetésért három és fél évre felfüggesztett két év börtönre ítélte, és két évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ügyész fellebbezett, így a per a törvényszék elé kerül. Társait másik eljárásban ítélték el.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget