Bankkártyát loptak egy almádi étteremből, közel félmilliós kárt okoztak a tulajdonosnak

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított két ukrán állampolgárral szemben, akik egy jogosulatlanul megszerzett bankkártyáról vettek fel pénzt, valamint azzal vásároltak.

Forrás: pixabay.com

A rendőrségre 2021. július 13-án érkezett bejelentés, miszerint az egyik balatonalmádi étteremből ismeretlen személy jogtalanul megszerezte egy helyi lakos bankkártyáját, majd arról egy alkalommal készpénzt vett fel, illetve öt alkalommal különböző üzletekben vásárolt vele – írja a police.hu.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai a gyors és összehangolt adatgyűjtés eredményeként 24 órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket, két ukrán állampolgárt. A 46 éves nő és a 43 éves férfi a jogosulatlanul megszerzett bankkártya használatával közel ötszázezer forint kárt okozott a sértettnek.

Az elkövetők tartózkodási helyén végzett kutatás során – az általuk elkövetett bűncselekményből származó – készpénzt és egyéb tárgyakat lefoglalták a nyomozók.

A két ukrán személyt gyanúsítottként kihallgatták, és ellenük jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával kárt okozó csalás bűntette miatt büntetőeljárást folytat a Balatonalmádi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!