Bűnügyi felügyelet alá helyezték a 8-as főúton száguldozó férfit

Négy hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a 35 éves férfit, akit közúti veszélyeztetéssel gyanúsítanak, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

Az Ajkai Rendőrkapitányság egy megosztott videó alapján indított eljárást közúti veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen ellen, aki a felvétel szerint az autójával nagy sebességgel, dupla záróvonalon egy motorost megelőzve áttért a szemközti két forgalmi sávba. Ott hirtelen irányváltoztatásra kényszerített egy szembejövő autóst, majd a szemközti külső forgalmi sávba letérve egy hosszabb szakaszon a forgalommal szemben haladt, miközben két másik szembejövő autóst veszélyeztetett a manőverével.

Az eset június 27-én délután a 8-as főút városlődi szakaszán történt, majd június 29-én a személyautó vezetőjét, egy 35 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette, majd háromrendbeli közúti veszélyeztetés bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatta.

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványozta a bíróságnak a férfi letartóztatását, ahol a bűnügyi felügyeletet rendelték el, így a férfi a lakóhelyét csak engedéllyel hagyhatja el november elsejéig, amit ellenőriz a hatóság. A végzést az ügyész, valamint a gyanúsított és védője tudomásul vette, így az végleges.

Kapcsolódó írásaink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!