Eldobott cigarettacsikk okozott tüzet Felsőörsön

A balatonalmádi járőrök gyors beavatkozása előzte meg a tűz továbbterjedését egy felsőörsi ingatlan előtti partfalnál.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai Felsőörsön láttak el szolgálatot 2021. július 6-án 13 óra 17 perc körül, amikor észlelték, hogy az egyik családi ház előtti partoldal kigyulladt – írja a police.hu.

Az egyenruhások azonnal megkezdték a tűz oltását, amelyhez eszközöket az éppen arra közlekedő munkások biztosítottak számukra. Homokot és földet lapátoltak a terjedő tűzre, hogy megakadályozzák a magas partoldalon lévő családi ház és a hozzá tartozó kerítés lángba borulását. A tűz oltásába a munkások is besegítettek, így a kiérkező katasztrófavédőknek már csak a tűz újragyulladásának megelőzésére kellett intézkedniük.

A tüzet feltételezhetően egy eldobott cigarettacsikk okozta.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság felhívja a helyi lakosság és a nyaraló vendégek figyelmét arra, hogy a kánikulai hőségben fokozottabban figyeljenek a dohányzási szokásaikra, ne dobják el a cigarettacsikket, mert az könnyen tüzet okozhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!