Élet-halál harc zajlott a pápai utcán

Élet-halál harc szemtanúi voltak azok, akik részt vettek Pápán egyik társuk kiszabadításában. A késelő vádlottat jogerősen felmentették, de elmegyógyintézetbe zárták.

Mátételki András

Forrás: pixabay

Ez év elején kezdődött a pápai férfi tárgyalása, aki katonai szolgálatot teljesített 2015-ben Irakban, ahonnan mentális betegsége miatt hazahozták.

A 42 éves vádlott 2018 karácsonyának estéjén az utcán sétálva azt feltételezte egy járókelőről, hogy ki akarja őt rabolni. Amikor az illető elhaladt mellette, a vádlott hirtelen megfordult, majd egy 11 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel megpróbálta az idegen nyakát elvágni. A sértett megfogta támadója kezét, és megmarkolta a konyhakést. A vádlottnak sikerült kis erővel megvágnia ellenfele nyakát, míg arcát és fejét közepes erővel sértette meg. A két férfi földharca közben a vádlott közepes erővel megszúrta a sértett lapockáját. Mikor áldozata segítségért kiáltott, négy fiatal szaladt oda hozzájuk. Egyikük többször megütötte és megrúgta a volt katonát, aki magára rántotta támadóját, és a fejét befogta a combjai közé. Amikor sikerült kivenni a vádlott kezéből a kést, akkor már az ő élete forgott kockán, ugyanis a megtámadott férfi kilencszer combon szúrta a vádlottat, aki még ekkor sem adta fel a küzdelmet: felkapta a földről a gyilkos eszközt, melyet kirúgtak a kezéből. Ezután a vádlott feladta a küzdelmet sérülései miatt. Egy nő elkötötte a lábát, nehogy elvérezzen.

Egy másik ügy miatt is felelősségre vonták a férfit, aki 2019. április elején a veszprémi börtönudvaron egy fegyőrt háromszor ököllel arcon ütött. Társára is rátámadt, akit si­kertelenül próbált megrúgni és lefejelni.

A törvényszék a vádlott elmeállapotára tekintettel felmentette a vádak alól a férfit, egyúttal elrendelte a kényszergyógykezelését. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!