Fából készült „fegyverrel” akart kirabolni egy ajkai boltot

Súlyos fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a bíróság azt a férfit, aki egy fadarabot fegyvernek álcázva rabolt ki egy boltot Ajkán.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

A 36 éves, előzetes letartóztatásban lévő vádlott ez év január elsején a kora délutáni órákban egy 20 centiméter hosszúságú fadarabot tett egy chipses zacskóba, majd beállított az egyik ajkai dohányboltba. Levett a polcról két palack bort, majd kért két csomag cigarettát az eladótól. Amikor a hölgy felszólította, hogy fizessen, az ittas férfi ezt mondta: „Én meg kérem a pénzt!”

Ezután a vádlott a fegyvernek látszó, chipses zacskóba rejtett fadarabot ráfogta az eladóra, majd közölte vele, ha nem kapja meg a bevételt, lelövi. A hölgy nem vette komolyan a fenyegetést, mert így vágott vissza: „Ne szórakozzon!” Újból elhangzott a fenyegetés, miközben a rabló továbbra is a hölgyre irányította az álpisztolyt. Amikor belépett az üzletbe egy vevő, a vádlott felkapta a pultról a két üveg, 4100 forintot érő bort, majd sietve távozott.

A rendőrök időben elkapták a rablót: az egyik üveg bor még megvolt. Az ajkai bíróság fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt a helyi férfit öt év három hónap fegyházbüntetésre ítélte. Mivel az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügy végére a Veszprémi Törvényszék tesz majd pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!