Halálra verte öntudatlan lakótársát – Balesetnek próbálta álcázni

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a büntetés súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a vádlott rendkívüli brutalitással ölte meg az öntudatlan állapotú lakótársát.

Győri Fellebbviteli Főügyészség

A Veszprémi Törvényszék a 2021. április 29. napján kihirdetett ítéletében a vádlottat különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt, mint visszaesőt, életfogytig tartó fegyházbüntetésre, mellékbüntetésként 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, és megállapította, hogy a vádlott legkorábban 33 év elteltét követően bocsátható feltételes szabadságra.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott szívességi lakáshasználóként lakott a sértettel együtt egy szobában. Mindketten rendszeresen fogyasztottak szeszes italt, és ittas állapotban közöttük a ház körüli munkák elvégzésével kapcsolatban többször alakult ki vita. Aznap is a ház körül közösen karbantartási munkát végeztek, ám amíg a vádlott távol volt, a sértett erősen leittasodott és az ágyára feküdt. A visszaérkező, szintén ittas vádlott ezen felháborodott, emiatt ideges lett, majd a védekezésre képtelen sértettet ököllel és faléccel testszerte erős ütésekkel bántalmazta, aztán a már a földön fekvő sértett nyakára és mellkasára rálépett, végül azt a látszatot akarta kelteni, hogy a sértettet – akin több mint 70 külsérelmi nyom keletkezett – baleset érte.

A másodfokú ügyészség szerint a vádlottal szemben a feltételes szabadságra bocsátása legkorábbi időpontjának későbbi időpontban meghatározása indokolt, figyelemmel a rendkívüli brutalitására, az emberi mivoltából kivetkőzve elkövetésre, az előéletére, az ittas állapotára, az eszköz használatára, a cselekménye kétszeres minősülésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!