Húsz centis késsel szeretett volna „kölcsön kérni” a veszprémi rabló

Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki késsel „kért kölcsön” egy veszprémi dohányboltban.

Ügyészség

Fotó: illusztráció

A 63 éves férfi 2021. május 21-én reggel ment be a dohányboltba, ahol rövid téblábolás után kiválasztott egy olcsóbb terméket, mellyel a kasszához ment, hogy kifizesse. Fizetés közben elővett egy addig a kezében rejtegetett 20 cm pengehosszúságú kést, melynek hegyét a tőle közel egy méterre álló eladónő felé fordította és közölte vele, hogy „ne nézzen semerre, csak kölcsön akar kérni”, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

A fiatal nő nem adott pénzt az elkövetőnek, ehelyett telefonon a rendőrséget és a felettesét is értesítette. Ezen a rabló jelölt annyira meglepődött, hogy a pénztárcáját is a pulton felejtve elsietett a boltból.

A kiérkező rendőrök a férfit nem sokkal később a helyszín közelében elfogták.

Az ügyészség a nyomozás során bűnügyi felügyelet alá helyezett férfival szemben börtönbüntetés kiszabására és a bűncselekmény elkövetéséhez használt kés elkobzására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak azzal, hogy a bűnügyi felügyeletét az ítélet kihirdetéséig tartsa fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!