bíróság

2021.07.19. 14:00

Letartóztatták a nőt, aki megpróbált felgyújtani egy családi házat a Pápa környéki faluban

A Veszprém Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a 46 éves nőnek, aki gázolajjal átitatott ruhaneműket gyújtott meg, s azokkal egy családi ház tetőszerkezetét próbálta meggyújtani az egyik Pápa környéki faluban.

Forrás: illusztráció

A megalapozott gyanú szerint a nő 2021. július 15-ére virradóra, még az éjjeli órákban bement a Pápa-közeli településen álló családi ház udvarába, ahova flakonokban gázolajat, valamint ruhaneműket vitt magával, majd a gyúlékony anyaggal a ruhadarabokat meggyújtotta, s az ingatlan tetőszerkezetét így akarta lángra lobbantani. Az ott lakók felébredtek a tűz fényére, és azonnal kifutottak az épületből. A menekülni próbáló elkövetőt az utcán elfogták, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

Az ügyészség a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta az emberölés kísérletének súlyosabban minősülő esete miatt gyanúsítottként kihallgatott elkövető letartóztatását.

Az indítványnak a nyomozási bíró helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges, mivel az ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!