Mérlegen a viharos éjszaka: vízi mentések, tüzek, kidőlt fák

Nyolc tűzhöz és négy viharkárhoz riasztották a Veszprém megyei tűzoltókat az elmúlt egy nap alatt, tudtuk meg Márta Attila megyei katasztrófavédelmi helyettes szóvivőtől szombaton reggel.

Kovács Erika

Budapest, 2021. július 9. Autók haladnak a felhőszakadás után esővízzel elárasztott, letört faágakkal teli úton Budapesten, Wekerletelepen 2021. július 9-én. Az esőzés miatt több kerületben is korlátozásokra kell készülniük az autósoknak és a tömegközlekedéssel utazóknak. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

A viharban kidőlt fákat daraboltak fel láncfűrésszel a tűzoltók Várpalotánál, Badacsonytomajon, Balatonkenesén és Marcalgergelyiben. A nagy hőségben több szabadtéri tűz is keletkezett, egyebek mellett Zánkánál gyulladt meg az aljnövényzet, illetve a bozót. Az említett eseteknél nem sérült meg senki. Vajda Eszter főhadnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte, a vízirendőrök segítettek egy vitorlásnak pénteken kora este, mely fennakadt egy homokpadon Balatonszéplaknál. Balatonalmádinál pedig egy szörfösnek volt szüksége segítségre ahhoz, hogy partra jusson.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság javasolja, ha valaki a Balatonon bajba kerül, vagy bajba jutottakat lát, hívja az ingyenes 1817-es segélyhívó számot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!