Munkahelyén sikkasztott a várpalotai férfi

Sikkasztás vétségével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a férfit, aki ausztriai munkahelyéről összesen mintegy 372 000 forint értékű készpénzt és ruhaneműt tulajdonított el.

Fotó: pixabay.hu

A 29 éves várpalotai elkövető 2016 júliusától dolgozott egy Ausztriában bejegyzett, ám magyar tulajdonú cégnél, ahol feladatai közé tartozott a céggel autóbérlési szerződést kötő ügyfelek kiszolgálása, a bérleti díj beszedése, kezelése, őrzése.

2020. június 5-én a vádlott a készpénz tárolására szolgáló pénzkazettából kivett és eltulajdonított 1055 eurót, illetve magához vette az alkalmazottak részére biztosított ágyneműt, majd távozott a cégtől.

Az ügyészség a férfival szemben – aki az újabb bűncselekmény elkövetésekor egy korábbi bűncselekménye miatt próbára bocsátás hatálya alatt állt – tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, és abban a korábbi próbára bocsátás megszüntetését, halmazati büntetésül pedig pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!