Örömlányok fosztották ki a 94 éves füredi férfit

Több mint tízmilliós kárt okoztak egy idős férfinek az örömlányok. Nem jogerősen több év börtönre ítélték őket.

Mátételki András

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ítélet szerint 2016 őszén az akkor 94 éves füredi férfi az interneten talált rá a 23 éves berhidai nőre, akivel szexuális kapcsolatba került.

A vádlott alkalmanként 70 ezer forintot kapott, ám neki ez sem volt elég, fél évvel később ellopta a „szerelmes” férfitól a 700 ezer és a 150 ezer forintot érő karóráját, valamint egymillió forint készpénzét.

Később a vádlott bevonta egyik barátnőjét is a bűncselekménybe, aki talált a lakásban ötmillió forintot. Ez utóbbi nő több részletben ellopta a becsapott férfi ezüst étkészletének több darabját, amelyeket a székesfehérvári és az egyik veszprémi zálogházban adott le.

A történetben szerepelt egy harmadik, 18 éves lány is, aki a szexen túl igencsak megdézsmálta a rászedett férfiú értékeit. Az ezüsttárgyakon kívül szívesen vett magához értékes herendi szobrokat is – ezzel 1,2 milliós kárt okozott. Újabb pénzeket azzal a mesével csalt ki, hogy majd visszaszerzi az ezüstöket. Még 2018 nyarán azt hazudta az illetőnek, hogy a csopaki buszmegállóban várja egy fiatal, csinos lány. Míg alkalmi partnere távol volt, a vádlott átkutatta a lakást, ahol az egyik asztalfiókban talált 700 ezer forintot.

A Veszprémi Járásbíróság a három nőt kifosztás miatt összesen több mint tíz év börtönre ítélte. Ezt a döntést a vádlottak nem fogadták el, az ügy a törvényszék elé kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!