Alkoholmérgezéssel került kórházba a kislány, aki édesanyjával és annak élettársával italozott

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy pár ellen, akik a 12 éves gyermekükkel együtt szeszes italt fogyasztottak, melyet követően a gyermek súlyos alkoholmérgezéssel kórházba került.

Forrás: pixabay

A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetésekor a kislány már nem 47 éves anyjával és 56 éves nevelőapjával élt együtt, hanem a gyámhatóság veszprémi nevelőszülőknél helyezte el – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

2020. szeptember 23-án iskola után a gyermek nem a nevelőszüleihez, hanem édesanyjának és élettársának lakására ment, akik este hat óra körül a gyermeket telefonon náluk kereső nevelőszülő előtt a kislányt letagadták.

A gyerek négy napig tartózkodott a vádlottaknál, melynek során senkinek nem jelezték a hollétét, iskolába járásáról sem gondoskodtak.

Az elkövetők szeptember 27-én a gyermekkel együtt alkoholt fogyasztottak, aki azonban az általa megivott jelentős mennyiségű szeszes italtól olyan rendkívül súlyos alkoholmérgezést kapott, hogy kórházba kellett szállítani, ahol infúziós kezelésre szorult.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak az elkövetőkkel szemben, egyidejűleg arra is indítványt

tett, hogy a vádlottakat tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, gondozását végeznék, vagy vele befolyási viszonyba kerülnének. Ezen utóbbi büntetés kötelező minden olyan esetben, ahol a bíróság kiskorú veszélyeztetésben az adott vádlott büntetőjogi felelősségét megállapítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!