Bedrogozva porbált elmenekülni a rendőrök elől egy férfi Tapolcán

A KRESZ szabályokat figyelmen kívül hagyva, kábítószeres befolyásoltság alatt vezetett egy 34 éves férfi Tapolcán.

Forrás: pixabay.com

A járőrök 2021. augusztus 19-re virradóan Tapolcán, a Déli elkerülőn intézkedés alá akartak vonni egy nagy sebességgel haladó személygépkocsit és annak sofőrjét. A jármű vezetője a szolgálati gépkocsit észlelve még nagyobb sebességgel kezdett el közlekedni, a többszöri rendőri jelzésnek nem tett eleget, gépkocsijával nem állt meg. Az egyenruhások – megkülönböztető jelzést használva – tovább követték az autót, amelynek 34 éves sofőrje a KRESZ szabályokat figyelmen kívül hagyta közlekedése során.

A járművel végül egy zsákutcába hajtott be a fiatalember, majd a gépkocsiját hátra hagyva futva próbált menekülni a rendőrök elől. A Tapolca-környéki férfit azonban elfogták és igazoltatták. Az intézkedés során a sofőrnél felmerült a bódító hatású szer használata, mivel pupillái ki voltak tágulva, beszéde zavaros és érthetetlen volt, valamint a vele szemben alkalmazott alkoholszonda negatív értéket mutatott.

A rendőrök átvizsgálták a férfi ruházatát és az általa vezetett autót, amelynek hátsó ülésén egy övtáskában több simítózáras műanyag tasakban fehér színű, por állagú kábítószergyanús anyagmaradványt találtak. Emellett azt is megállapították, hogy a sofőr által vezetett német hatósági jelzéssel felszerelt autó Magyarországon nincs forgalomba helyezve, annak szélvédőjén szereplő műszaki érvényességet igazoló matrica egy osztrák rendszámhoz tartozik. A 34 éves férfit a rendőrök elfogták és előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, valamint lefoglalták a gépkocsi rendszámtábláját, illetve a megtalált kábítószergyanús anyagmaradványt.

A fiatalemberen elvégzett mintavétel pozitív értéket mutatott a kábítószer-fogyasztás kapcsán. Ellene a tapolcai rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés bódult állapotban vétség, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!