Elsodort a vonat egy autót Révfülöpön – újabb részletek derültek ki a szombati balesetről

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát (VMSZ) is riasztották a balesethez, tapasztalataikról honlapjukon számoltak be.

Forrás: olvasó

Szombaton, a kora délutáni órákban kapott riasztást a VMSZ Ábrahámhegyen állomásozó mentőtiszti kocsija, miszerint Révfülöpön, a Császtai strand vasúti átjárójánál személygépkocsi vonattal ütközött – írják.

A helyszínre érkezve kiderült, hogy az érintett személyautó vezetője nem mérte fel jól a helyzetet, és ahogyan araszolt a strand felé a kocsisor, autójával „beragadt” a vasúti átjáróba, a két sorompó közé.

A közeledő vonat a kocsi jobb hátsó részét érte el, és elsodorta magával a sínen. Az ütközés után szinte csodával határos módon a kocsi utasai saját lábon tudtak kiszállni az autóból. A vezető is csak a biztonsági öv megfeszülésekor szerzett zúzódásos sérülést.

Fotó: olvasó

Az autóban utazó három személyből egy felnőttet és egy gyermeket az ütközés mechanizmusából adódó könnyebb sokkos állapot miatt végül az OMSZ tapolcai esetkocsija és a badacsonytomaji kihelyezett mentőkocsi szállította el a helyszínről, így a VMSZ munkatársai visszatérhettek készenléti helyszínükre az eset ellátását követően.

Míg a VMSZ mentőtiszti kocsijának személyzete a személygépkocsi sérültjeinek ellátását végezte, addig a közelben állomásozó mentőhajójuk legénysége a vonat utasainak állapotát mérte fel – a helyszínre érkező nagy létszámú tűzoltó egységekkel együtt -, segítve ezzel is a mentést. Szerencsére a vonat utasai nem sérültek.

Kapcsolódó írásunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!