Embercsempészek és migránsok: 18 személyt kapcsoltak le Márkónál

A rendőrök tizennyolc személyt fogtak el a 8-as számú főúton, Márkó külterületén.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján 2021. augusztus 6-án 8 óra 30 perc körül a 8-as számú főúton, Márkó külterületén állítottak meg egy román rendszámú autót, mely egy ponyvás utánfutót vontatott – írja a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A személygépkocsiban a 24 éves román sofőrön kívül egy 25 éves szintén román állampolgár tartózkodott. A rendőrök a vontatmány ponyvája alatt megbújva tizenhat külföldi férfit találtak, akik magukat bangladesi, palesztin, pakisztáni, afgán és szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A járőrök a járművezetőt, valamint társát elfogták, és a migránsokkal együtt őket a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A két román férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!