Horvátországból érkező turistabusz lehetett az M7-es tragédia érintettje (videó)

A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben.

feol.hu

Fotó: Nagy Norbert/FMH

Amint arról portálunkon korábban beszámoltunk, 2021. augusztus 15-én 4 óra 55 perckor közúti közlekedési baleset történt az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében, ahol egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz – eddig ismeretlen körülmények között – oldalára borult, melynek következtében több személy a jármű alá szorult. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

Meg nem erősített hírek szerint a Horvátországból érkező, magyar rendszámú turistabusz nagy sebességgel lesodródott az útról, és a felüljáró híd jobb pillérének ütközött, majd felborult – számolt be Ridavics Pál, a közmédia tudósítója helyszíni beszámolójában.

 

Szabó Imre a Fejér megyei Rendőrkapitányság sajtóreferense az Origo megkeresésére a balesetről azt mondta,

Egy magyar busz Budapest felé haladva szenvedett balesetet. A busz eddig ismeretlen okok miatt először szalagkorlátnak, majd egy felüljáró pillérjének ütközött, végül az árokba borult.

A szemtanúk és a mentésben résztvevők szerint kísértetiesen hasonlít az eset a veronai busztragédiához. Annyi a szerencse, hogy itt a busz nem égett ki teljes terjedelmében – írja a Bors.

A sofőr fülkéje teljesen megsemmisült viszont.

A legmegrázóbb a halálos sérülteken kívül, hogy sokan a busz alá szorultak, onnan kellett kimenekíteni őket.

A siófoki levezénylésről csoportbusszal hazaérő rendőrök értek oda leghamarabb a balesethez, ők kezdték meg a mentést.

A baleset viszonylag nagy sebesség mellett történt. Az M1 Híradó szerint, bár ez még nincs megerősítve, nagy eséllyel a sofőr elaludt vagy rosszul lehetett.

Úgy tudni, a sofőr is a halottak között lehet.

https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/maga-ala-szoritott-tobb-szemelyt-is-egy-oldalara-borult-autobusz-az-m7-esen-4929014/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=veol&fbclid=IwAR1dGG2GbhkukDJjPHMsEhQ4Ec4C_LSxh5fr5FMHpSe-gdUCR1s09emZWzE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!