Tapolcafőnél fogták el a menekülő migránsokat

A rendőrök két külföldivel szemben intézkedtek a 83-as számú főúton, akik előző nap menekültek el, miután autójuk egy másik járműnek ütközött.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján a járőrök 2021. augusztus 27-én 9 óra 15 perckor Pápán akartak intézkedés alá vonni egy magyar rendszámú kisbuszt – írja a police.hu. A jármű vezetője azonban a rendőri jelzésnek nem tett eleget, és továbbhajtott. A kisbusz ezután nekiment egy másik autónak, majd a benne utazó személyek kiugrottak és menekülni kezdtek.

A járőrök közülük hét illegális migránst azonnal elfogtak, két, magát szír állampolgárnak valló személyt pedig másnap, 2021. augusztus 28-án 11 óra körül igazoltattak, akik a 83-as számú főút mellett, Tapolcafő külterületén közlekedtek gyalogosan.

Ezután előállították őket, majd a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről.

Kapcsolódó írásunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!