Autót hirdetett eladásra, eltette a pénzt, majd eltűnt

Interneten hirdető csalót tartóztatott le a bíróság a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára.

Ügyészség

Fotó: pixabay.hu

A megalapozott gyanú szerint a 30 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi 2021. május-július között internetes felületeken hirdetett eladásra személygépkocsikat, illetve különböző munkagépeket. A hirdetések alapján a férfi több vevővel is megállapodott az eladásban, akiktől – 50 ezer forinttól 200 ezer forintig terjedő összegben – előre kérte a szállítási költség utalását. A pénz megérkezése után azonban a férfi nem szállította le a megvásárolt gépeket és a vevők számára elérhetetlenné vált, mellyel kilenc embert károsított meg.

A nyomozás során kiderült, hogy a Várpalotai Rendőrkapitányság által őrizetbe vett és kilencrendbeli csalás miatt gyanúsítottként kihallgatott, többszörösen büntetett előéletű férfi ellen más hatóságok is folytatnak büntetőeljárást.

Az ügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt, melyet a Veszprémi Járásbíróság a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra elrendelt. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, ezért az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!