Gyalogost gázolt a veszprémi helyi járat sofőrje, pénzbüntetésre ítélték

Jogerősen elítélték azt az autóbusz-vezetőt, aki a zebrán ütött el egy asszonyt. A sofőrt fél évre eltiltották a hivatásától, s pénzbüntetést kell fizetnie.

Mátételki András

Az eset még 2018. április 20-án a délelőtti órákban történt a megyeszékhely belvárosában, ahol átépítették a kereszteződést.

A 2-es helyi járatot vezető 63 éves pilóta Neoplanjával 17-27 méterre volt a fényjelzőtől, amikor az zöldről sárgára váltott. A vádlott lassítás helyett folyamatosan gyorsította járművét 34-35 kilométeres sebességre, s nem állt meg a zebránál. Csakhogy ekkor a szabad jelzésre elindultak a járókelők, akik közül egy asszony észrevette a szabálytalanul közlekedő buszt, s visszalépett a járdára. Egy másik nő viszont nem látta másoktól a járművet, s át akart menni az út túloldalára. Szerencsétlenül járt, mert a busz jobb elejével elütötte: eltört az egyik bordája.

A Veszprémi Járásbíróság közúti baleset okozásának vétsége miatt 150 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a büntetlen előéletű férfit, s fél évre eltiltották a D kategóriás járművezetéstől. A 36 éve autóbuszt vezető sofőrnek meg kell fizetnie a 268 ezer forintos bűnügyi költséget is. A törvényszéken jogerős lett a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!