Ketten meghaltak egy felelőtlen előzés következtében Csótnál, fogház várhat a vétkes sofőrre

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség gondatlanul okozott halálos közúti baleset vétsége miatt egy 29 éves férfi ellen, aki miatt meghalt két fiatal tavaly februárban, derült ki a főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

A vádirat szerint a férfi egy utassal közlekedett Csót felől Pápateszér irányába utánfutós személyautóval, és előzni kezdte az előtte lévő kocsisort. Két autót megelőzött, majd a harmadik előzésébe kezdett egy be nem látható, jelzőtáblával is jelzett bukkanóban, átlépve a záróvonalat, és a megengedett 70 kilométeres sebesség helyett 110-120-szal.

Az előzés után nem tért vissza a sávjába, hanem a bal oldali sávban maradva a bukkanó tetején vette észre a vele szemben szabályosan érkező személyautót, melyben ketten utaztak. Mindkét jármű vészfékezett, de nem tudták elkerülni az ütközést.

A vétlen autó sofőrje és utasa az ütközéstől olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen elhunytak, autójuk kigyulladt.

A balesetben a másik autó utasa súlyosan megsérült.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó fogházbüntetést és közúti járművezetéstől történő eltiltást indítványozott a Pápai Járásbíróságnak.

Korábbi írásunk a témában:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!