Letartóztatásban a balatonfüredi bordélyház üzemeltetésével gyanúsított férfi

Indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség annak az 52 éves férfinak a letartóztatását, aki az általa vezetett balatonfüredi éjszakai szórakozóhelyen vagyoni haszonszerzés miatt szexuális szolgáltatásokat nyújtó nők tevékenységét szervezte, közölte a főügyészség.

Kovács Erika

Képünk illusztráció.

A gyanú szerint az üzletszerű kerítés bűntette miatt felelősségre vont elkövető 2019 júliusától, elsősorban az idegenforgalmi szezonban mintegy 12 nőt, köztük kiskorút is alkalmazott, akik a prostitúciót anyagiakért, rendszeresen végezték.

A vendégek előre fizettek a gyanúsítottnak, aki záráskor a megszerzett pénz felét adta oda a nőknek.

A prostitúció a szórakozóhely felett kialakított szobában történt, de a férfi előzetes egyeztetésre, más helyszínekre is elszállította a megrendelő által kiválasztott nőt, aki aztán a bevétel felét átadta neki.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta az elkövető letartóztatását, mellyel egyetértett a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója, és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte.

A végzés ellen gyanúsított és védője fellebbezett, ezért nem végleges.

Kapcsolódó írásunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!