Olyat tettek a gázolajjal, ami miatt a veszprémi bíróság elé kerültek

Többrendbeli, bűnszövetségben, részben üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség négy férfi ellen, akik kis mennyiségű gázolajjal elkevert vizet értékesítettek tiszta gázolajként a megtévesztett sértettek részére.

Fotó: pixabay.hu

Az ügy elsőrendű vádlottja, egy 53 éves, Bosznia-Hercegovinában született hontalan férfi 2020 tavaszán megbeszélte a 21, 30 és 44 éves magyar állampolgárságú társaival, hogy üres kannákat vásárolnak, azokat megtöltik vízzel és egy kevés gázolajat adnak hozzá, majd azt üzemanyagként értékesítik. A vádlottak 200-250 forint/liter áron kínálták a hamisított „olajat”.

A vádlottak összesen négy, az ország különböző pontjain élő sértettet csaptak így be és adták el számukra a használhatatlan keveréket, 200-300 ezer forintos kárt okozva nekik.

Az ügyészség vádiratában a büntetett előéletű elsőrendű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, a 21 éves másodrendű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, míg a csak két cselekményben részt vevő további két vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!