Rendszám és jogosítvány nélkül krosszozott a halimbai fiatal

Egyedi azonosítójellel visszaélés miatt büntetőeljárás, míg az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult egy 14 éves fiúval szemben az Ajkai Rendőrkapitányságon.

police.hu

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai 2021. szeptember 25-én délelőtt arra lettek figyelmesek, hogy Ajkán két krosszmotoros, miután észlelte a szolgálati gépkocsit, azonnal megfordultak és elhajtottak. A rendőrök rövid időn belül elfogták őket és előállították a helyi rendőrkapitányságra.

A hatósági jelzés hiányával kapcsolatban a halimbai 14 éves fiú elmondta, hogy a rendszámtáblát még aznap távolította el a járműről az otthonában. Ellene egyedi azonosítójellel visszaélés miatt indult eljárás.

A rendőrök megállapították továbbá, hogy a két fiatal egyáltalán nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért ellenük az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést is tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!