Trükkös tolvaj Veszprémben – Segítséget kért, majd ellopta a szerszámokat

A veszprémi rendőrök személyleírás alapján azonosították és fogták el a bűncselekmény-sorozat elkövetőjét.

police.hu

Forrás: pixabay.com

Az elmúlt egy hónapban veszprémi sértettek egymástól függetlenül, nagyon hasonló bűncselekmények miatt tettek feljelentést a megyeszékhelyi rendőrkapitányságon. Az elkövető három alkalommal Veszprém, Jutasi úti lakótelepen, illetőleg egy belvárosi iskolában kért segítséget a kiszemelt áldozatoktól ahhoz, hogy az elromlott és a közelben parkoló gépjárművét megjavíthassa. Mind a négy esetben szerszámokat kért kölcsön rövid időre, amiket később nem vitt vissza.

Valamennyi esetben úgy nyerte el a számára ismeretlen sértettek jóindulatát, hogy azok kapcsolati rendszeréhez tartozó valamelyik személy ismerősének mondta magát. A 2021. augusztus 12-től szeptember 8-ig tartó időszakban negyvenezer forinttól háromszázezer forintig terjedő károkat okozott a megtévesztett személyeknek, illetőleg egy esetben a személy munkáltatójának. A negyedik bűncselekmény elkövetése után néhány óra elteltével – a sértettek által megadott személyleírások alapján – az intézkedő rendőr beazonosította és Veszprém belterületén elfogta a bűncselekmény-sorozat elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 46 éves pélyi lakost. Őt előállították a rendőrkapitányságra, majd a nyomozók a férfit őrizetbe vették. A középkorú személyt 2021. szeptember 9-én kihallgatták gyanúsítottként, aki a terhére rótt cselekményeket elismerte, valamint kettő, hasonló módszerrel Ajkán elkövetett csalásról is beszámolt. Elmondása szerint a szerszámokat minden esetben ismeretlen személyek felé értékesítette, az így kapott pénzt pedig felélte. Az utolsó bűncselekmény elkövetéséből még megmaradt közel harmincezer forintot a rendőrök tőle lefoglalták. Az ügyben csalás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Figyelemmel az elkövetett cselekmény sorozat jellegére, az eljáró nyomozók nem zárják ki annak lehetőségét, hogy vannak még olyan sértettjei az ügynek, akik valamilyen oknál fogva még nem tettek bejelentést. Ezt utólag is megtehetik személyesen a Veszprémi Rendőrkapitányságon (8200 Veszprém, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 2.) vagy a 06-88-428-022-es telefonszámon, a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!