17 éves tinilányt akart szexre kényszeríteni egy lovarda tulajdonosa

Végleg eltiltotta a lovasoktatástól a Veszprémi Törvényszék azt a férfit, aki szexuálisan közeledett egy tinilányhoz.

Mátételki András

Forrás: Shutterstock

Az 56 éves vádlott barátságot ápolt azzal a családdal, akinek a nagylánya jelentkezett nála, hogy szívesen dolgozna a lovardájában. Tavalyelőtt január közepén a 17 éves lány felkereste a férfit a majorságban, ahol megállapodtak arról, hogy milyen munkát kell majd végeznie.

A büntetlen előéletű, egy, a Balatonhoz közeli településen élő vádlott felajánlotta, hogy hazaviszi leendő beosztottját. Útközben autójával letért az erdő melletti földútra, majd a lány egészségügyi okból kiszállt a járműből. Amikor visszatért, a lovastréner elé állt, átölelte a derekát és elkezdte csókolgatni. A sértett többször felszólította családja jó ismerősét, hogy azonnal hagyja abba a zaklatást, azonban hiába: a férfi a kocsijához szorította a tinit.

A bajba került lánynak sikerült kiszabadulnia, de a vádlott ismét átölelte, fogdosni kezdte, és közben tovább csókolgatta.

A többszöri határozott tiltakozás miatt végül mindketten visszaültek a gépkocsiba, ám hazafelé az 56 esztendős férfi ismét próbálkozott. Kiszálltak az autóból, ekkor a vádlott ismét magához húzta a nála jóval fiatalabb lányt és zaklatni kezdte. A sértettnek ismét sikerült kiszabadulnia a szorításból, miközben kéretlen „udvarlója” folyamatosan csókolgatta és fogdosta.

A lány otthon elmondta édesanyjának a történteket, aki magánindítványt terjesztett elő.

A lovasoktató a tárgyaláson beismerte bűnösségét. Az Ajkai Járásbíróság tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt a vádlottat két év szabadságvesztésre ítélte, aminek a végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették. Emellett a férfit három évre eltiltották olyan foglalkozástól, ahol 18. életévét be nem töltött személlyel állhatna kapcsolatban.

A Veszprémi Törvényszék végül annyiban változtatott a döntésen, hogy az 56 éves férfit végleg eltiltották a foglalkozásától. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!