A nyílt utcán bántalmazta mozgássérült élettársát a tapolcai asszony

A bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérlete, valamint garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség azzal az 59 éves asszonnyal szemben, aki a nyílt utcán bántalmazta élettársát, majd félévvel később másokra is rátámadt az egyik Tapolca környéki faluban.

Ügyészség

Fotó: pixabay.hu

A vádirat szerint az ittas nő 2020. október elején odament a buszmegállóban ülő, mozgásában korlátozott élettársához, s előbb szidalmazni kezdte, majd többször tenyérrel fejen ütötte a férfit. Ezek után felvette a sértett járóbotját, s azzal test szerte ütlegelte.

Egy kiskorú fiú és egy lány figyelt fel rá, hogy mit művel a vádlott, s ezért rászóltak, hogy hagyjon fel a sértett bántalmazásával, majd a fiú ki is vette a botot a nő kezéből. Az asszony erre a férfi másik botját vette fel, s azzal folytatta az ütlegelést, minek következtében az élettársa leesett a padról. Időközben egy másik falubeli is odament hozzájuk, próbálta megakadályozni a tettlegességet, azonban a nő közölte vele, valamint a fiatal fiúval, hogy őket is megüti, ha elveszik tőle a botot. A falubeli férfi végül a segélyhívón keresztül kért segítséget, melyet a vádlott meghallott, és távozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a nő cselekménye alkalmas volt arra, hogy a bántalmazáshoz használt eszközzel súlyosabb sérüléseket okozzon.

2021 februárjában a vádlott ugyancsak ittas állapotban egy, az út szélén parkoló autóhoz ment, és szidalmazni kezdte a járműben ülő sofőrt, miközben rángatta a gépkocsi ajtaját, s végül egy alkalommal, tenyérrel arcon is ütötte a férfit.

Az asszony ezek után odament ahhoz a házhoz, mely előtt a gépkocsi parkolt, és a kapuban álló lakót kezdte szidni, majd belerúgott az utcaajtajába. A férfi ekkor felszólította a vádlottat, hogy menjen el, aki először el is indult, de végül a magával hozott franciakulccsal a sértettnek a ház előtt álló gépkocsijára ütött, melytől az autó motorházteteje behorpadt és megkarcolódott. Ekkor egy harmadik férfi is a helyszínre érkezett, akit a nő ugyancsak szidalmazni kezdett, majd kabátjánál fogva rángatott. Cselekményének végül a rendőrök és mentősök kiérkezése vetett véget.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, azzal, hogy a bíróság a felfüggesztés próbaidejére rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!