Fiatalokat fenyegetett és rabolt ki egy ukrán férfi Veszprémben

Kétrendbeli rablással gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a bíróság.

Fotó: pixabay.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves ukrán állampolgár 2021. október 8-án este Veszprémben, az Erzsébet-ligetben észrevett három 17-18 éves fiatalt, akik egy padon ültek. A férfi mutogatva, anyanyelvén beszélve elindult feléjük, majd ököllel az egyikük felé ütött, ám az ütés elől a fiú elhajolt így az nem érte el. Az agresszív fellépésű férfi a kezét a zsebében tartotta, mellyel azt a benyomást keltette a három fiúban, hogy veszélyes eszközt tart magánál, ezért a fiatalok nem értve a férfi beszédét és tartva annak erőszakosságától, félreléptek a padtól. A gyanúsított ekkor felkapta két sértettnek a padon lévő hátizsákját, és elfutott a helyszínről.

A fiúk nem hagyták annyiban a dolgot, a férfi után futottak, és kis idő múlva ugyan segítséggel vissza tudták tőle szerezni az általa előzőleg földre letett hátizsákokat, ám a gyanúsított ezt látva utánuk futott és fenyegető mozdulatokkal egyiküktől erőszakkal visszavette a táskát.

A férfit nem sokkal később a sértettek által kihívott rendőrjárőr fogta el.

Az ügyészség indítványozta a Veszprémi Rendőrkapitányság által őrizetbe vett és gyanúsítottként felelősségre vont férfi letartóztatását, melyet a Veszprémi Járásbíróság egy hónap időtartamra a szökés veszélyére figyelemmel elrendelt. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, ezért az nem végleges.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!